Världsettan i tennis, Ashleigh Barty, kommer att utebli från årets US Open. Foto: Bildbyrån

Världsettan skippar US Open – orolig för corona

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan i tennis, Ashleigh Barty, kommer att utebli från årets US Open. Detta på grund av oro för coronaviruset. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Ashleigh Barty, som sedan september 2019 är världsetta på WTA-rankingen, kommer inte att spela någon tennis i New York i slutet av augusti.

– Mitt team och jag har bestämt oss för att inte resa till USA för Western och Southern Open eller US Open i år, säger hon till Herald sun.

Anledningen till den 24-åriga stjärnans beslut är oro över coronapandemin.

– Jag älskar turneringarna så det var ett svårt beslut men det är fortfarande stor risk på grund av covid-19 och det känns inte bra att sätta mitt team i den situationen, säger hon.

Osäker även på Franska Öppna

US Open startar den 31 augusti på Flushing Meadows, Queens i New York. Western och Southern Open i Cincinnati börjar dessförinnan den 20 augusti.

US Open är en av de fyra största tennisturneringarna tillsammans med Wimbledon, Australian Open och Franska Öppna. På grund av coronavirusets framfart är Australien Open den enda av dessa som genomförts i år.

Franska Öppna kommer att spelas i höst. Asleigh Barty är osäker på spel även där.

– Jag kommer att fatta ett beslut om Franska Öppna under de kommande veckorna, säger hon till Herald Sun.

MER TENNIS: Wimbledon delar ut 120 miljoner kronor till spelarna (10 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.