Det är färdigspelat för Danielle Collins i WTT-turneringen i West Virginia, USA. Foto: TT

Toppspelare slängs ut från turnering efter att ha brutit mot hälsoprotokollet

Uppdaterad
Publicerad
Den amerikanska toppspelaren Danielle Collins slängs ut från WTT-turnering i West Virginia efter att ha brutit mot hälsoprotokollet gällande covid-19.
– Vi har berättat för spelarna ett flertal gånger vad som gäller, säger arrangören.

Lagtävlingen WTT (World Team Tennis) är en av få idrotter som dragit igång under coronapandemin, dessutom med viss publik (500 åskådare på ett stadion som tar 2500).

För att få tillstånd till spel upprättades ett strikt hälsoprotokoll, där deltagarna i turneringen förband sig att stanna kvar i delstaten West Virginia under hela den tre veckor långa turneringen.

– Vi har stängt av Danielle Collins för hela återstoden av 2020 World Team Tennis efter att hon brutit mot covid-19-protokollet och lämnat delstaten, säger tävlingsledaren Carlos Silva enligt Reuters.

Collins har kritiserat Djokovic

Det fanns ingen otydlighet i regelverket.

– Vi har berättat för spelarna ett flertal gånger vad som gäller för att skydda spelare, tränare och arrangörer viket är av yttersta vikt för WTT, fortsätter Silva. 

Collins har varit frispråkig i debatten kring idrott och corona och bland annat kritiserat världsettan Novak Djokovic för att denne sagt att det är ”omöjligt” att spela US Open under ett så strikt hälsoprotokoll som är föreslaget.

26-åriga Collins gick förra året till semifinal i Australian Open och är för närvarande 51:a på rankingen som frysts sedan i mars.

MER TENNIS: Wimbledon delar ut 120 miljoner till spelarna (10 juli 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tennisstjärnorna Serena Williams och Rafael Nadal lär jubla över Wimbledons beslut. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer