Världstvåan enkelt vidare i Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Karolina Pliskova är vidare till tredjerundan i Australian Open. Trots att hon besegrade tyskan Laura Siegemund i två raka set, 6-3, 6-3, var hon inte helt nöjd.

– Jag är glad att jag är vidare, det här var en dålig match från min sida, säger hon till ESPN.

Pliskova jagar sin första Grand Slam-seger och kommer till Australien med en WTA-seger i ryggen, då hon kammade hem tävlingarna i Brisbane för tredje gången på fyra år.

I mötet med Siegemund förlorade Pliskova sin egna serve tidigt i matchen och hamnade i underläge 1-3. Därefter vann hon sex raka gem och kunde tämligen enkelt spela hem segern efter en timme och 27 minuter.

Världsfemman på herrsidan, Dominic Thiem, fick problem i mötet med Alex Bolt, rankad 140. Efter tre set var österrikaren i underläge 1-2 och var tvungen att vinna resterande set för att gå vidare. Med kniven mot strupen vann han fjärde set med 6-1 och sedan det avgörande setet med 6-2.

Även världsettan och hemmaspelaren Ashleigh Barty hade en lyckad dag i Australien, när hon och tyskan Julia Goerges slog ut hemmaparet Moore och Sharma i förstarundan av dubbeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.