Hubert Hurkacz besegrade världstvåan Daniil Medvedev Foto: Bildbyrån

Världstvåan utslagen efter regnavbrottet

Uppdaterad
Publicerad

När matchen i fjärde omgången fortsatte efter regnavbrottet i går besegrade Hubert Hurkacz världstvåan Daniil Medvedev med 2-6, 7-6(7-2),3-6,6-3,6-3 och fick stående ovationer på centercourten i Wimbledon.

Den 14-seedade polacken såg förlägen ut när applådåskorna dånade över arenan efter skrällen där han nådde sin första kvartsfinal i en Grand Slam.

– Att bara få spela på den här fantastiska banan, den bästa i världen, det betyder mycket för mig. Det var tufft, han är ändå tvåa i världen. Det är så stort att få göra det inför er, säger Hurkacz i Eurosports sändning.

Matchen avbröts i går kväll när regnet piskade in över London.

– Det var första gången som jag haft ett sådant uppehåll i en match, vilket var i slutet av fjärde set. Jag tog ett snack i dag med tränaren om hur jag skulle hantera det och jag tycker att jag gjorde ett bra jobb, säger Hurkacz och river ner applåder.

Ställs mot Federer

Hurkacz hade ett stort idrottsintresse som liten grabb men valde tennisen för Roger Federers skull. I morgon möts de i kvartsfinalen.

– Roger är enastående för vår sport och har inspirerat så många människor. Jag får prata med min coach så får vi se hur planen kommer att se ut. Något ska vi hitta på, säger Hurkacz.

Medvedev såg ut att vara på gång i går kväll när matchen avbröts och stod inte att känna igen i dag.

– Jag förlorade och vet inte varför. Det är inte ofta jag inte vet varför jag blir utslagen, har ingen förklaring, säger Medvedev, enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.