Venus Williams retunerar mot lillasyster Serena Williams under kvartsfinalen i U.S. Open i tennis. Ett möte som Serena vann. Venus tog titeln i Wuhan. Foto: Arkivbild TT

Venus Williams tog största segern på fem år

Uppdaterad
Publicerad

Venus Williams tog sin största titel på fem år när hon vann Wuhan Open i tennis. Senaste stora titeln kom i Dubai 2010. – Grattis, jag är så glad att du fixade det, twittrar lillasyster, världsettan Serena Williams.

52 minuter tog det för Venus Williams att finalbesegra femteseedade Garbine Muguruza i WTA-turneringen i Wuhan. Spanjorskan som fick behandlas i vänster fotled under semifinalen fick kasta in handduken i andra set. Segersiffrorna för Venus Williams skrevs till 6-3, 3-0. Turneringen i Wuhan ingår i Premier 5-klassen, den tredje högsta nivån.

Näst bäst i historien

Titeln var 35-åriga Venus Williams 47:e i karriären. Det är bara lillasyster Serena Williams som har fler, 69 stycken. Segern var Venus Williams 700:e.

WTA-touren

Men det var nära att hon inte skulle nå finalen. Williams vände i kvartsfinalen underläge 5-3 i tredje set mot brittiska kvalspelaren Johanna Konta.

I semifinalen hade hon matchboll mot sig, innan hon skickade ut Roberta Vinci, med 2-1 i set. Italienskan som oväntat besegrade Serena Williams i US Open-semifinalen för en månad sedan.

Klättrar 10 placeringar

Finalen var den forna världsettan Venus Williams blott andra den här säsongen, och den första sedan januari månad.

Turneringssegern gör att Venus Williams avancerar från 24:e till 14:e plats på världsrankingen. Garbine Muguruza klättrar tre placeringar, och är nu världsfemma. Spanjorskans debut topp-5 på rankingen.

tennis-WTA

WUHAN, Kina

WTA

Singel, final:

Venus Williams, USA-Garbine Muguruza, Spanien, 6-3, 3-0 uppgiven.

Dubbel, final:

Martina Hingis, Schweiz/Sania Mirza, Indien-Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu, Rumänien, 6-2, 6-3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

WTA-touren

Mer i ämnet