Garbina Muguruza vann Wimbledonfinalen över Venus Williams. Foto: TT Nyhetsbyrå

Muguruza Wimbledonmästare efter uppvisning mot Williams

Uppdaterad
Publicerad

Garbine Muguruza skrällde när hon slog ut världsettan Angelique Kerber i åttondelsfinalen. Nu är hon Wimbledonmästare efter en enastående seger mot veteranen Venus Williams, 7-5, 6-0.

Regnet föll över Centre Court i Wimbledon och taket stängdes inför finalen. Den femfaldige Winbledonmästaren Venus Williams, 37, som vann senast 2008, stod mot Garbine Muguruza, 23, som inför finalen endast hade en Grand slam-titel från Franska öppna förra året. Williams har totalt 16 Grand slam-titlar varav sju i singel.

Garbina Muguruza efter matchbollen som via ”hawkeye” gav henne segern. Foto: TT Nyhetsbyrå

I första set visade både Williams och Muguruza varför de var i final. Williams såg ut att ta hem det när hon var nära att bryta Muguruzas femte serve. Men spanjorskan kom igen, bröt Williams nästa serve och tog första set med 7-5.

I andra set var det en ensam uppvisning av Muguruza. Hon tog en snabb ledning med 3-0. Det blev 4-0 och i femte gemet tog inte Williams en enda poäng. Ett tredje set behövdes inte spelas, resultatet blev 7-5, 6-0.

– Jag såg Venus spela när jag växte upp så det är fantastiskt att få spela finalen mot henne, säger Muguruza till Eurosport.

Och Williams gratulerade den nya mästaren.

– Jag vet hur hårt du kämpar och hur mycket det här betyder för dig och din familj, vackert gjort i dag.

Och hon skickade en tårfylld hälsning till systern Serena som inte deltog i Wimbledon eftersom hon snart ska bli mamma.

– Jag saknar dig, jag försökte göra det du brukar göra. Men jag är säkert på att jag får fler chanser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.