Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Banan behövde torkas upp efter regnet. Foto: TT

Wimbledonmästaren vann efter regnpaus

Uppdaterad
Publicerad

Kazakiskan Elena Rybakina är vidare till semifinal i Australian Open, efter att ha besegrat Jelena Ostapenko från Lettland i raka set med 6-2, 6-4.

– Jag tror att jag fick all erfarenhet som jag behöver i samband med Wimbledon och det hjälpte mig den här gången i Australien, jag visste vad som väntade, säger Rybakina till WTA-touren.

Kvartsfinalen på Rod Laver Arena i Melbourne fick pausas i cirka 20 minuter i första set på grund av regn. Då ledde Wimbledon-mästarinnan Rybakina med 3–1.

Australian Open

Fick inga rankingpoäng för Wimbledonvinsten

– Förutsättningarna var annorlunda efter att taket stängdes. Men det kan hända här, man vet aldrig, på morgonen är det ett väder och senare kan det ändras, säger Rybakina, som vann Wimbledon i somras men inte fick med sig några rankingpoäng eftersom arrangören stoppat ryska och belarusiska deltagare.

Det gör att 23-åringen, som föddes i Moskva och spelade för Ryssland fram till 2018, inte är bättre rankad än 25:a.

Rybakina, som slog ut toppseedade Iga Swiatek i den fjärde omgången, kommer att ställas mot vinnaren i kvartsfinalen mellan amerikanska Jessica Pegula och Victoria Azarenka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet