Foto: Bildbyrån

Wimbledontennisen kan ställas in

Uppdaterad
Publicerad

Klassiska tennisturneringen Wimbledon kan komma att ställas in i sommar på grund av coronakrisen. Det är i alla fall ett av alternativen när turneringsledningen håller krismöte i nästa vecka.

Turneringen skulle bli den andra av tennisårets fyra grand slam-turneringar sedan Franska mästerskapen tidigare har skjutits upp från maj till september.

All England Tennis Club (AELTC) skriver i ett uttalande att både att skjuta upp turneringen och att ställa in den ingår bland alternativen.

Wimbledon ska enligt det ursprungliga turneringsschemat starta den 29 juni. Den återstående grand slam-turneringen för året, US Open, ska enligt planerna spelas 31 augusti-13 september.

Novak Djokovic, Serbien, och Sofia Kenin, USA, tog hem singeltitlarna i Australian Open, årets första grand slam-turnering som avgjordes i månadsskiftet januari-februari.

SVT förklarar: Det här är en pandemi – på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.