Elias Ymer under dagens match. Foto: TT.

Storebror Elias Ymer också vidare i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

Elias Ymer gick i lillebror Mikaels spår och vann i den första omgången i Swedish Open. Han slog Thiago Monteiro med 6-3,2-6,7-5 efter stor dramatik i blåsten.

– Jättekul att vinna här i båstad. Jag har spelat här sedan jag var 17 och vunnit en match. Nu är jag kvar här och får spela på torsdag inför den svenska publiken, det är det bästa som finns, säger 23-åringen till SVT Sport.

Enda tidigare vinsten i Båstad var i första omgången 2014.

Ymer visar stor kampvilja i skiljesetet och lyckades bryta tillbaka ett tidigt break och vid 5-5 bröt han oväntat den 88-rankade brasilianarens serve trots underläge med 0-30. Därmed fick han revansch från förlusten i första omgången i förra årets turnering, det enda tidigare mötet dem emellan.

Tittade på förra årets match på video

– Jag fick en grym start och sprang på allt. Jag kände mig väldigt fit. Att kunna vinna tredje sen var viktig för mig. Jag servade bra på slutet och är glad att jag tog mig vidare.

Bröderna Ymer är de enda svenska spelarna i herrsingeln. Bägge fick ett wildcard.

– På singelsidan är vi båda vidare till andra omgången, det har aldrig hänt. Vi är 23 och 21 år och jag ser bara positivt på framtiden. Det här är bara början.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.