Mikael Ymer tog skrällseger mot franske världsspelaren Gael Monfils i Franska öppna. Foto: TT

Superskräll av Mikael Ymer

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer tog karriärens största seger när han slog ut den franske världsspelaren Gael Monfils med 6-0,2-6,6-4,6-3 i andra omgången i Paris.

– Jag är väldigt lycklig. Det var tufft efter första set, såg att han hade smärtor och visste inte riktigt hur jag skulle lägga upp taktiken. Skulle jag försöka utnyttja hans skada eller hålla mig till min plan? Jag är så glad över att ha vunnit till slut. Jag försökte hålla mig lugn, det kunde gått åt vardera hållet, säger Ymer från planen i Eurosports sändning.

När Ymer skulle serva hem matchen vid 5-1 i fjärde set blev han bruten av fransmannen men höll sin serve vid 5-3 och kunde avgöra dramat. Publiken levde sig med i dramat och vissa jublade över svenskens servemissar.

Chocköppnade med 6-0

22-årige Ymer chocköppnade och vann första set blankt på 26 minuter. På de två sista poängen sprang inte Monfils, som tog en medicinsk timeout inför andra set. Till publikens stora förtjusning i solskenet på Suzanne Lenglen-banan bröt Monfils direkt i andra set. Efter det vunna gamet stod han och vaggade vid stolen och kände efter någon irritation i benet.

14-seedade Monfils fick ordning på spelet och vann andra set med 6-2. Ymer avslutade första gamet i tredje set med två dubbelfel och fick en tung start. 34-årige Monfils såg ut att ta tredje set men Ymer kämpade sig tillbaka och vann det med 6-4 efter att ha avslutat med ett brejk, där svensken storspelade.

I nästa runda väntar ett möte med 19-årige italienaren Jannik Sinner, som är rankad som 19:e, för Ymer.

På läktaren följde Monfils flickvän Elina Svitolina matchen. Den femteseedade ukrainskan hade inlett spelet på samma bana med att slå amerikanskan Ann Li med 6-0,6-4 i andra omgången.

KLIPP: Ymers matchboll som tog honom vidare i Australian Open (9 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.