Ymer får till konstslaget. Foto: TT

Ymer chanslös – men fick med sig matchens slag mot Djokovic: ”Blir kung på sociala medier”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer var som väntat chanslös när han gick in i Franska öppna mot världsettan Novak Djokovic. Serben vann med förkrossande 6-0,6-2,6-3. Svensken fick trösta sig med att ha spelat den största matchen i karriären och vunnit matchens vackraste poäng.

– Det var lite sjukt. Det var en chock. Jag trodde inte alls den skulle gå in. Det var en kul grej att lyckas med ett sådant slag – som jag knappt får in på träning – på en av världens största arenor, sa Ymer till TT.

Djokovic hoppas kunna rubba Rafael Nadal som har tolv vinster i turneringen.

– Mitt mål är att spela om titeln här. Det är bara starten av turneringen och jag vill bara ta en match i taget, sa Djokovic, som vann i Paris 2016, enligt BBC efter matchen.

Djokovic avslutade symptomatiskt med en forehand utom räckhåll för Ymer. Han tackade sedan på karaktäristiskt sätt med att buga mot de olika läktarsektionerna.

– Det var första gången jag mötte honom. Han gjorde ett fantastiskt slag och tillhör den nya generationen som jobbar hårt och som vi kommer att få se mycket av i framtiden, sa Djokovic om Ymer i Eurosport.

Djokovics första Gland Slam-match sedan diskningen i US Open

Efter ett ensidigt första set på bara 20 minuter där Djokovic dikterade villkoren helt, ofta med sin tunga forehand från baslinjen, plockade Ymer hem det första gamet i andra set och placerade sig på resultattavlan på centercourten Philippe Chatrier.

Svensken hade en bra period i början av andra set och bröt bland annat tillbaka till 2-2 innan han stod för matchens prestation i en match som följdes av en hel tennisvärld. Det var ju Djokovics återkomst i Grand Slam-sammanhang sedan diskningen och skandalen i US Open när han av misstag träffade en kvinnlig linjedomare med en boll på struphuvudet.

”Ymer kommer att vara kung på sociala medier”

Ymer stod för ett uppmärksammat konstslag vid 2-3 i andra set när han gick upp till 30-30. Djokovic hade lobbat över svensken som sprang ifatt bollen och slog den mellan benen och passerade Djokovic som applåderade mot sitt racket, gjorde tummen upp, samtidigt som han log.

Det var bara att ge sig för ett sådant slag.

”Han kommer troligen att vara på väg mot en förlust i raka set men svensken kommer åtminstone att vara kung på tennisens sociala medier för en dag”, skrev BBC om bollen på sin liverapportering.

KLIPP: Peterson och Ymer ute ur US Open (01 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.