Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Ymer var rasande under måndagkvällens match. Foto: Discovery

Ymers utbrott mot läktaren: ”Sök hjälp – gå till psykolog”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer var inte i balans i första omgången i Sofias ATP-turnering. Ilskna utbrott mot domaren och konversationer med publiken på läktaren. Trots det var han nära att vinna men det blev till slut förlust mot belarusen Ilya Ivasjka med 1-2 i set.

– Kände ingen speciell stämning, det var lite tjafs med fansen, men det händer i många matcher, sa Ivasjka om hur han upplevde matchen.

Vid ställningen 4-3 till vitryssen Ivashka och breakboll för Ymer, så fick svensken ett riktigt utbrott på domaren. Belarusens boll tog på linjen, vilket ”hawk eye” senare visade, men domaren ropade ”out” och svensken stördes och missade. 

”Det finns ingen chans att ropet kom efter att jag träffade bollen”, ropade Ymer till domaren Isabell Seefried.

En märkbart irriterad Ymer fortsatte att muttra ett tag och hördes sedan säga:

”Du hittar alltid ett sätt att jävlas med mig”

Svensken fick en varning.

Hade lång konversation med åskådare

Ymer jobbade sig tillbaka och tvingade fram ett tiebreak i första set men där föll svensken med 8-10.

Mikael Ymer, som visade fin form i Davis Cup, höjde sig en nivå i andra set och vann med 6-4.

I det tredje setet tappade återigen Ymer både spelet och humöret. Svensken stod bland annat och tjafsade med någon på läktaren.

”Jag tjänar er årslön på banan just nu. Jag förstår inte varför ni spelar för hyrespengar. Ni borde söka hjälp. Jag tjänar er årslön just nu. Gambla inte. Gå till en psykolog. Det här är inte bra för er. Jag hjälper er. Jag donerar 100 dollar. Gambla inte med hyrespengar”.

Vad personerna eller personen på läktaren möjligen ska ha sagt till svensken togs aldrig upp av mikrofonerna.

Trots fokus på fel saker slet Ymer bra på slutet av matchen och var med och fajtades om tredje setet. Till slut förlorade Ymer 5-7 i en match som varade i hela 3 timmar och 15 minuter, den längsta matchen i turneringens historia.

När Mikael Ymer höll på att vinna sin första ATP-turnering var det också Ivasjka som stod i vägen, i finalen i North Carolina i augusti ifjol.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.