Johanna Larsson, rankad 172, är klar för US Open. Foto: TT

Larsson vidare till US Open – slog ut dubbelpartnern

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Larsson är vidare till huvudturneringen av US Open efter att ha besegrat belgiska Kirsten Flipkens i två raka set, 7-5, 6-4. En spelare Larsson känner till ganska bra, de är nämligen dubbelpartners och ska spela huvudturneringen på Flushing Meadows i Queens, New York tillsammans.

I början på sommaren tog sig ”Team Flipson”, som de själva kallar sig, sensationsartat till semifinal i Franska öppna.

I kväll såg Larsson till att eliminera sin 109:e rankade kollega i singelkvalet genom två raka setsegrar. Efter att ha följts åt upp till 5-5 i det första setet gjorde Larsson ett ryck och vann två raka gem och därmed setet.

I det andra setet såg svenskan ostoppbar ut och drog ifrån till 4-1 och gick mot en solklar seger. Belgiskan knöt då näven i fickan och hittade en väg tillbaka in i setet, som hon lyckades utjämna till 4-4. Då växlade Larsson, rankad 172:a i världen upp och avslutade matchen med två raka gem-segrar och blev därmed klar för huvudturneringen som inleds på måndag.

Ymer utslagen

Mikael Ymer missar dock huvudturneringen efter att ha blivit utslaget av sydkoreanen, Hyeon Chung, i två raka set.

Hyeon Chung, rankande 151 i världen, startade starkt. Efter 1-1 i första set vann sydkoreanen fem raka gem. Han inledde andra med att bryta Ymers serve direkt och vann sedan setet med 6-3.

Ymer misslyckades således med att kvala in till huvudturneringen på Flushing Meadows i Queens, New York. Tidigare i år kvalificerade Ymer sig för Franska öppna, där han tog sig till andra omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.