Foto: Bildbyrån

Ymer nära första Grand slam-turneringen

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer vann även sin andra match i kvalet till Franska öppna i tennis och är framme i kvalfinal på gruset i Paris. Vinner han fredagens match är han alltså klar för sin för Grand slam-turnering.

– Det skulle vara en magisk grej. Det är något som man har jobbat för sedan man var liten, säger Ymer till Expressen.

20-åringen, rankad 149 i världen, vände och vann mötet med 260-rankade fransmannen Johan Tatlot efter en riktig holmgång över två timmar och 40 minuter.

Ymer förlorade första set med 3–6 och vann sedan andra set i tiebreak, 7–6 (7–2). I tredje var sedan svensken överlägsen och vann med 6–1.

– I andra set försökte jag spela lite offensivare, och sakta men säkert vände det. I sista set blev han lite trött i steget, vilket jag kunde utnyttja. Jag är väldigt nöjd med att jag hängde kvar i matchen hela vägen, säger Ymer till Expressen.

I kvalfinalen på fredag stöter Ymer, som aldrig kvalat in till huvudturneringen i en grand slam, på tufft motstånd. 104-rankade Henri Laaksonen, född i Finland men tävlandes för Schweiz.

– Han är i bra form. Jag ska kolla på hans matcher här och lägga upp en matchplan, säger Ymer till Expressen.

Mikael Ymers storebror Elias slogs ut i den första omgången av Franska öppna-kvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.