Alexander Zverev är sliten efter en lång säsong. Foto: TT

OS-mästaren Zverev brände två matchbollar: ”Vill bara åka hem”

Uppdaterad
Publicerad

OS-mästaren Alexander Zverev förlorade oväntat mot hemmaspelaren Taylor Fritz med 6-4,3-6,6-7(3-7) i Indian Wells kvartsfinal. Tysken brände två matchbollar.

– Jag vill bara åka hem, säger Zverev som är Stockholm Opens stora affischnamn.

När Zverev ledde med 5-2 i skiljeset såg vägen till semifinal spikrak ut för världsfyran som var seedad trea i turneringen i Kalifornien. Men Fritz tog tillvara det stora publikstödet och tvingade fram ett tiebreak. Han gick i det fram till 6-1 och vann på sin tredje matchboll, 7-3.

– Jag fortsatte att kämpa och att publiken stöttade mig betydde så mycket. Det var den största vinsten i min karriär, säger Fritz enligt AP.

I semifinalerna finns ingen topp 20-seedad spelare kvar.

Zverev ska spela i Wien 25 oktober

I matchen innan hade andraseedade Stefanos Tsitsipas blivit utslagen av georgiern Nikoloz Basiashvili med 4-6,6-2,4-6 och Zverev kände att favoritskapet glidit över i hans favör, något han inte lyckades utnyttja.

– Om jag ska vara ärlig var det inte min dag i dag. Jag var nära att vinna men min nivå var inte riktigt där och just nu vill jag bara åka hem. Det har varit en lång säsong, säger Zverev som har Monte Carlo som bas mellan tävlingarna.

Den 25 oktober (final 31 oktober) ska Zverev spela i Wien och han är det stora affischnamnet i ett starkt startfält i Stockholm Open 7-13 november.

MER TENNIS: Här lurar Murray motståndaren – med ny underarmsserve (12 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.