Här thaiboxas nioåringar utan skydd

Uppdaterad
Publicerad

En ung pojke har avlidit efter att ha fått en hjärnblödning av upprepade slag mot huvudet och flera unga boxare har fått hjärnskador.Det har blossat upp en debatt om den traditionella thaiboxningen i Thailand, landets nationalsport.– Vi har två saker som är bra, de håller sig från droger och ger inte samhället några problem och så får de utbildning, säger Nopparit Yoannis, pappa i familjeföretaget som driver ett boxningsstall.

Thaiboxning, muay thai, är en nationalsport i Thailand.

SVT Sport har besökt familjen Yoannis som vigt sitt liv till thaiboxning och som driver ett eget boxningsstall i en förort till Bangkok.

Boxning är deras enda inkomstkälla och alla 16 familjemedlemmarna är involverade i klubben oavsett ålder eller kön. Samtidigt som sporten riskerar unga barns hälsa så är det också de fattigas chans till försörjning säger de som försvarar barnboxningen.

– Alla vet att detta är hårt och tufft. Det är ett sätt att försvara sig och jag vill att alla ska thaiboxas, säger en av familjens döttrar Pawita.

KLIPP: Möt familjen Yoannis – där alla 16 thaiboxas

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.