Foto: TT Nyhetsbyrån

Hård: Tror inte att Johaug-sidan vinner

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports kommentator Jacob Hård tror inte att Johaug-sidan vinner. ”Även om de gör det så kommer domen överklagas till högre instanser”, säger han efter andra och sista förhörsdagen.

Den andra och sista dagen av förhör i idrottsrättegången mot Therese Johaug är avslutad. Förutom att vittnena Marit Björgen och f.d. landslagsläkaren Fredrik Bendiksen kallades lade även båda parternas advokater fram sin syn på vilket straff Johaug borde få.

Både Johaug-sidan och Antidoping Norge var överens om att hennes version av händelseförloppet stämde, men den senare parten tyckte att hon hade sig själv att skylla för misstaget att ta läppsalvan innehållandes clostebol. Det tyckte dock inte Johaugs advokat, som menar att hon tog sitt ansvar genom att rådgöra med läkare som menar att hon tog sitt ansvar genom att rådgöra med läkare.

– Båda är överens om att det är den aktives ansvar. De är inte överens om hur långt ansvaret sträcker sig. Christian Hjort (Johaugs advokat)redogör skickligt för att det ska räcka att rådgöra med sin läkare. Men Antidoping Norges advokat Kjaer var tydlig med att det räcker inte att fråga läkare, man måste kolla själv på förpackning och söka på nätet, säger Hård.

– Jag tror inte att Johaug-sidan kommer vinna det här, gör de det så kommer domen överklagas till idrottens skiljedomstol Cas, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer