Therese Johaug under världscupen tidigare i år. Foto: BILDBYRÅN

Johaug missar fyra världscuphelger

Uppdaterad
Publicerad

I fjol dominerade hon säsongsinledningen.
Men i år missar Therese Johaug de fyra första världscuphelgerna som följd av dagens avstängning.
Norskan missar troligen tävlingarna i Ruka, Lillehammer, Davos och La Clusaz.

Det var i torsdags förra veckan som nyheten om Therese Johaugs positiva test för den anabola steroiden Clostebol briserade.

I dag meddelande Antidoping Norge att Johaug stängs av i två månader i väntan på dom. Åtalsnämnden hos Antidoping Norge skriver att den norska stjärnan stängs av fram till och med den 18 december – eller till dess att hon döms om domen faller tidigare.

Den två månader långa avstängningen innebär att Johaug troligen missar totalt fyra världscuphelger. Hon missar premiären i finska Ruka (26-27 november), minitouren i Lillehammer (2-4 december) och tävlingarna i schweiziska Davos (10-11 december) och franska La Clusaz (17 december).

Avstängningen kan också bli längre, beroende på den slutliga domen.

Under förra säsongen vann Johaug i Ruka (5km intervallstart och 10 km jaktstart), i Lillehammer (7,5+7,5 km skiathlon) och i Davos (15 km intervallstart).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer