Elitloppet kommer att köras trots coronapandemin. Foto: Bildbyrån

Klartecken för Elitloppet trots coronapandemin

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det i nuläget inte är tillåtet att samlas med mer än 50 personer kommer Elitloppet att arrangeras. Det meddelar arrangören Solvalla i dag.

– Elitloppet är en årlig sportslig höjdpunkt för många svenskar och vi känner oss i dagsläget trygga i att vi kan genomföra tävlingarna på ett säkert och ansvarsfullt sätt, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Ända sedan 1952 har Elitloppet arrangerats och under helgen samlas årligen cirka 50 000 besökare. Trots coronapandemin och publikrestriktioner kommer Elitloppet att arrangeras sista söndagen i maj.

– Elitloppet är en årlig sportslig höjdpunkt för många svenskar och vi känner oss i dagsläget trygga i att vi kan genomföra tävlingarna på ett säkert och ansvarsfullt sätt, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Corona och idrott

Tävlar som planerat

Trots coronaviruset har travet tävlat på, men utan publik. Det troliga är även att Elitloppet avgörs utan publik, men ett definitivt beslut tas den 4 maj.

– I dagsläget pekar det mesta på att vi får arrangera Elitloppshelgen utan publik. Självklart hoppas jag att vår fantastiska publik kan vara på plats, men om de gällande förutsättningarna hindrar det så kommer ändå Elitloppshelgen att genomföras, säger Jörgen Forsberg.

Det blir ändå några förändringar under Elitloppshelgen. Lördagens stora lopp Sweden cup – ofta kallat ”lilla Elitloppet” kommer inte att köras. Som en anpassning till de nya förutsättningarna kommer ett par lopp att få lägre prispengar.

– Vi kan inte räkna med tillskott av utländska elithästar och därför kommer inte hästunderlaget att räcka till för att både köra Sweden Cup och Elitloppet i år, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

Klipp: Travet fortsätter som vanligt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet