Stjärnhästen som vunnit allt – utom det allra största

Uppdaterad
Publicerad
En hetlevrad hingst från Örsundsbro har vunnit allt, utom de allra största loppen, och Prix d'Amerique på söndag är en av de sista chanserna.
– Vid den här tiden nästa år vill han nog prata med tjejer i stället, säger tränaren Daniel Redén om 7-åringen.

På söndag avgörs anrika Prix d'Amerique, där den svenska fjolårssegraren Readly Express vill försvara sin titel, samtidigt som fjolårets mest segerrika svenska häst Propulsion har laddat hemma i kylan för att ta sin största seger. I fjol blev Propulsion trea i Prix d´Amerique och tvåa i Elitloppet, och tränaren Daniel Redén hade redan då planer på avel i stället för tävling.

– Han fick en enorm formtopp efter Elitloppet, så vi valde att köra honom ett år till, säger Daniel Redén till SVT Sport.

Saknar största titlarna

Fjolåret i övrigt innebar en total uppvisning av Propulsion, som vann övriga svenska storlopp och sprang in över tio miljoner kronor. Så Propulsion är stjärnhästen som endast saknar de allra största titlarna. Nu är hårdträningen avklarad och 7-åringen redo för Paris på söndag, med Örjan Kihlström i sulkyn.

– Efter Elitloppet i fjol började jag arbeta mer med hans muskler, för han har en enorm muskelmassa. Han har fått tugga på med tung men explosiv träning, säger tränaren Daniel Redén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer