Hockeyprofilen åtals för tre brott Foto: TT

Hockeyprofilen åtalas för tre brott

Uppdaterad
Publicerad

I dag åtalades den förre Tre kronor-spelaren i tingsrätten för tre brott: försök till grov misshandel, försök till misshandel och olaga hot.
Mannens advokat ser dock fram emot rättegången med tillförsikt.

Det var natten mot den 14 maj som en känd svensk hockeyprofil greps i sitt hem och senare anhölls misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Han häktades, först för bland annat grov kvinnofridskränkning. Men senare i maj släpptes dock mannen ur häktet samtidigt som misstankarna om grov kvinnofridskränkning togs bort.

Åklagaren fortsatte att utreda ärendet och i dag väcktes åklagaren åtal på tre andra punkter: försök till grov misshandel, försök till misshandel och olaga hot.

I stämningsansökan framgår att händelsen i maj som ligger bakom gripandet nu rubriceras som försök till grov misshandel.

Hockeyprofilens advokat kommenterade till Sportbladet:

– Min klients inställning är den samma, han förnekar brott och vi ser med tillförsikt fram emot en framtida rättegång, säger han och menar att det finns goda chanser till friande dom.

– Jag har lämnat in en stämningsansökan med de åtalspunkter där bevisen håller, det är inga kostigheter. Eftersom det inte är något direkt brådskande ärende, ingen häktad person, inga barn inblandade, så kan det ta tid innan det blir huvudförhandling i målet. så lyder reglementet. Men det är tingsrätten som sätter de datumen, kommenterade åklagaren till SVT Sport.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer