Daniel Adams-Ray värmde upp inför Ironman – med 20 konserter på 30 dagar

Uppdaterad
Publicerad

För 40 år sen skapades Ironman Hawaii efter en vadslagning om vilka idrottsmän som var tuffast: havssimmarna, cyklisterna eller maratonlöparna. Det slutade i ett triathlonbygge vars ryktbarhet numera lockar 2400 inkvalade från hela världen. En av dom: artisten Daniel Adams-Ray som har en parallellkarriär som elitmotionär.

– Om jag är ett barn som jagar drömmar så är jag väl på Disneyland nu, säger han med glimten i ögat till SVT Sport inför sin debut i Ironman Kona som är den eftertraktade kronjuvelen i triathlonvärlden.

Han kvalade hit via ett imponerande lopp i Kalmar i augusti, sluttiden 9.06 gav honom en biljett till Hawaii, det senaste målet i en idrottskarriär som sett honom springa maraton under tre timmar och genomföra VM i swimrun, också känt som Ötillö.

Hur är formen?

– Jag gjorde 20 gigg på 30 dagar i Stockholm innan, i en trång lokal med typ 42-gradig värme, så jag har acklimatiserat och värmetränat, säger han och skrattar.

Han är en av 44 svenskar på plats, en rekordstor blågul trupp och fler kända namn har tagit sig genom nålsögat.

”Är det något jag har så är det pannben”

Före detta elitsimmaren Emma Igelström, som ni kunde träffa i Sportspegeln tidigare i höst, är också förväntansfull och har spenderat en dryg vecka på plats för att komma till start väl förberedd.

Och prognosen som talar om lite grov sjö och därmed stökiga simförhållanden får henne att skina upp.

– Är det något som jag har så är det pannben. Det är det som gjort att jag fastnat för Ironman också, att man får utnyttja sitt pannben under en väldigt lång dag och många timmar. Det är sjukt lätt att bli att peppad inför det här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.