Lisa Nordén Foto: Bildbyrån

Lisa Nordén anmäld till VM-serien

Uppdaterad
Publicerad

Triathleten Lisa Nordén finns med i startlistan till den första deltävlingen i VM-serien i Abu Dhabi 5 mars. Det är ett steg för att nå OS i Rio.

Svenskan, som har ett OS-silver att försvara i Rio, befinner sig nu på ett träningsläger Sydafrika.

– Veckorna avlöser varandra och formen blir bättre i takt med tiden. Ungefär så som man hoppas när man beger sig iväg på ett längre läger. Läget är skarp för samtliga och det är inte mycket till marginaler för någon om vi ska komma dit vi vill, skrev Nordén för ett tag sedan på sin hemsida.

Egentligen borde hon ha varit OS-klar för länge sedan. Nu är målet att skrapa ihop de poäng som saknas när världscupen och VM-serien drar igång till våren.

– Egentligen är detta de viktigaste månaderna på hela året. December, januari och februari är tiden för mig att verkligen lägga en bra grund, säger Lisa Nordén till HD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.