Lisa Nordén är en av tre svenskar i den tredje VM-deltävlingen. Foto: Bildbyrån

Nordén fortsätter jakten på OS i Rio

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Nordén tvingades bryta VM-seriens andra deltävling. I morgon får hon chans till revansch när hon jagar viktiga poäng i Kapstaden. ”Viktigt för OS-kvalet att allt faller på plats”, säger Nordén.

VM-serien, bestående av åtta deltävlingar, är Nordéns chans att kvalificera sig för OS. SOK:s krav för att få en OS-biljett är att man ska kunna konkurrera om en åttondeplats.

– Utöver det att jag personligen vill vara nöjd med insatsen här nere, är det också viktigt för OS-kvalet att saker faller på plats, säger Lisa Nordén till förbundets hemsida.

För två veckor sedan tvingades den regerande OS-medaljören bryta den andra deltävlingen på grund av en magbakterie. Men i morgon finns Nordén med när den tredje deltävlingen ska avgöras i Kapstaden.

Ludwig Fleetwood gör debut

– Nyckelpassen har gått väldigt bra och jag är nöjd med var jag befinner mig träningsmässigt. Jag ser fram emot Cape Town och möjligheten att testa kroppen och se vad som finns där, säger Nordén som slutade på en tiondeplats i VM-premiären.

På damsidan kommer också Amanda Bohlin till start medan Ludwig Fleetwood deltar, för första gången i en VM-serietävling, på herrsidan.

– Någonting jag har drömt om att få köra ända sedan jag började med triathlon 2010, Fleetwood.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.