Foto: Bildbyrån

Svensk bästa svensk i halv Ironman

Uppdaterad
Publicerad

Sara Svensk blev bästa svensk när hon slutade på en tiondeplats i damernas halv Ironman som avgjordes i Nice, Frankrike i dag. Svensk avslutade tävlingen genom att springa i mål på den bästa löptiden av samtliga när hon sprang ett halvmarathon på tiden 1.17.18.

Efter de inledande 1,9 km simning var hon tre minuter efter den absoluta täten.  På sträcka två, den 90 km långa cycklingen, fortsatte hon tappa på täten och halkade för långt efter för att kunna vara med och slåss om topplaceringarna.

Trots det avslutade hon med en kanontid i löpningen där hon sprang 21 km på tiden 1.17.18, vilket skulle ha räckt till ett brons i Stockholms halvmarathon, som också avgjordes i dag.

Tredje raka VM-guldet

Segraren av tävlingen blev schweiziska Daniela Ryf som vann sitt tredje raka VM-guld. Dessutom har hon tagit VM-guld fyra gånger i rad i den fulla versionen av Ironman.

Svenska Lisa Nordén tvingades bryta under löpningen och kunde således inte fullfölja tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.