Tre SM-guld till Lovisa Bundgaard

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa Bundgaard plockade hem alla tre SM-guld i 75-kilosklassen i tyngdlyftning.

26-åringen var bäst i ryck och stöt och lyfte totalt 176 kilo.

– Jag är mest nöjd med stöten, den har jag haft problem med innan, säger Bundgaard til SVT Sport.

Det stod mellan Lovisa Bundgaard och Micheala Modigh i damernas final i 75-kilosklassen. Bundgaard inledde med att vara bäst i ryck och hade ett litet övertag inför stöt-momentet.

Bundgaard var hur kontrollerad som helst i sina lyft och var bäst även i stöten. Totalt lyfte 26-åringen 176 kilo och vann SM-guldet i både ryck, stöt och i den sammanlagda tävlingen.

– Jag hade en bra coach som sa vad jag behövde lyfta, säger Bundgaard till SVT Sport och fortsätter:

– Jag är mest nöjd med stöten, den har jag haft problem med innan.

Mäktig upphämtning på herrsidan

Modigh, den mest meriterade i finalens startfält, knep silvret. Hon förlorade guldet i det sista momentet, stöt, där hon inte var helt nöjd med sin prestation.

– Jag blev nervös och tappade trycket helt, men det är sånt som händer, säger Modigh.

I herrarnas 94-kilo blev det seger för Eric Sjödén som svarade för en mäktig upphämtning. Han låg femma efter ryck men imponerade i stöt och vann den totala tävlingen. SM-guldet i ryck gick till John Ellbin och i stöt gick det till Jesper Ågren.

Spännande boule-final

Även finalen i boule (precisionsskytte) blev spännande. Precis som i fjol stod det mellan Jessica Johansson och Berit Sjöberg. På den fjärde stationen kom avgörandet som gav Johansson andra raka SM-guldet.

Hon grejade tre raka trepoängare och hade ledningen med åtta poäng inför den femte och sista stationen. Johansson, som blev mamma för bara tre månader sedan, var rörd efteråt.

– Det är riktigt skönt det här, säger Johansson.

På herrsidan vann Lucas Rudin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.