Robert Rosén firade 500 matcher i Växjötröjan och firade med att göra mål.

Jonas Gustavsson räddade Linköping från en total överkörning i en match där Växjö pressade sina gäster hårt.

Robert Rosén spelade sin femhundrade match för Växjö och innan drabbdningen drog igång hyllades han av hemmapubliken.

Rosén hyllas av fansen

Han tackade med att sätta 2-0 i tionde minuten framspelad av Noah Welch. Det var Roséns 13:e mål för säsongen.

Växjö tog ledningen

Första perioden var jämnast och ändå var det då som Växjö drog ifrån.

Först ut att näta var Brendan Shinnimin, sex minuter in i matchen. Andrew Calof bjöd lagkamraten på en riktigt fin backhand-pass och 1-0 var ett faktum.

I slutet av andra perioden radade Växjö upp lägen att uttöka ledningen. Men Jonas Gustavsson i Linköpings mål både täppte till och hade stolpar och tur med sig. 12-4 i skott till Växjö i andra perioden, men mållöst.

Gordon reducerade

Andrew Gordon satte 2-1, felvänd och med ett blixtsnabbt skott sju minuter in i sista perioden.

Reduceringen följdes upp av högt Växjötryck och när Linköping gjorde ett felaktigt byte hade hemmalaget chansen i numerärt överläge. Det utnyttjade Tuomas Kiiskinen och satte 3-1 till Växjö med sex minuter kvar att spela.

3-1 höll sig till slutsignal och Växjö tog därmed sin fjärde raka seger och är fortsatt ohotade som tabelletta.