100 dagar kvar till vc-premiären – då jublar Fagerlind

Privat
Foto: Privat

Sommar, sol, fotbolls-EM – och 100 dagar kvar till världscuppremiären i Sölden. För SVT Sports alpinkommentator Björn Fagerlind har nedräkningen till årets höjdpunkt äntligen börjat på allvar.

– Imorse när jag vaknade tänkte jag ”det kan inte vara mer än 100 dagar kvar till Sölden”. Och så räknade jag efter – och så var det det, berättar Björn Fagerlind på telefon från gymmet.

Det är ju lite sjukt...

– Ja, lite sjukt är det faktiskt.

Nu börjar nedräkningen på allvar. 100 dagar till Sölden! #alpint

A post shared by Björn Fagerlind (@bjornfagerlind) on

– Jag är en siffermänniska, jag gillar siffror. Jag gillar att räkna hundradelar i alpint, jag gillar att ha koll på födelsedagar. Matte var bästa ämnet i skolan om jag säger så.

119 dagar kvar till alpina världscuppremiären.

A post shared by Björn Fagerlind (@bjornfagerlind) on

Trots en fullmatad sportsommar med blågula medaljchanser i bland annat fotbolls-EM, sim-VM och EM i ridsport är vinteridrotterna som gäller för Fagerlind.

– Sedan jag blev pensionär har jag blivit lite mer kräsen. Jag har ju följt och kollat idrott hela mitt liv, så nu väljer jag det jag vill och skiter i resten. Förr hade man ju koll på i princip nästan allt.

Vad ser du mest fram emot i vinter då?

– Det är spännande världscup-säsong. Kul att Österrike-tävlingarna är tillbaka i SVT, så vi får sända Sölden, Flachau, Kitzbuehel och dom där.

Säsongen 2016/2017 är slut. Men förtvivla icke! Bara 223 dagar till nästa!

A post shared by Björn Fagerlind (@bjornfagerlind) on

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.