André Myhrer/genrebild. Foto: Bildbyråb

Myhrer borta – då tar 19-årig debutant chansen

Uppdaterad
Publicerad

19-årige löftet Jesper Brändholm debuterar för Sverige i världscuppremiären i storslalom på söndag.

– Jätteskönt att se att det finns juniorer som kliver fram och att förbundet premierar de unga som är på frammarsch, säger SVT Sports alpinexpert Tobias Hellman.

André Myhrer har slutat med storslalom. I stället får en junior chansen i den alpina världscuppremiären i Sölden på söndag. Det är 19-årige Jesper Brändholm, som tävlar för Sälen. Han tog en plats i Sölden-truppen efter kval.

– Han är duktig och har visat stark åkning på försäsongen, inget snack om den saken. Sen kommer han kanske starta sist av alla och har inga bra förutsättningar att få en bra placering i debuten, säger SVT-experten Tobias Hellman.

Så det handlar mest om att samla på sig erfarenhet?

Ja, det är ju det det handlar om. Men man slänger ju inte in någon extra bara för att, Brändholm har ju någonting.

De övriga på herrsidan är Matts Olsson, Valfjället och Mattias Rönngren, Åre.

Tobias Hellman, expert alpint SVT Sport Foto: SVT

Damerna inleder på lördag

Damerna är först ut på Rettenbach-glaciären på lördag. Svenskorna som tävlar är Sara Hector, Kungsberget, Frida Hansdotter, Norberg, Estelle Alphand, Åre och Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden.

Mycket snö på den österrikiska glaciären smälte i somras, men tävlingsarrangören har lyckats få till en storslalompist på 3 000 meters höjd.

SVT sänder tävlingarna från Sölden på lördag 27/10 9.50 (damernas storslalom) och söndag 28/10 9.50 (herrarnas storslalom).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.