Hansdotter utanför pallen – missade med två hundradelar

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter körde för en pallplats i världscupspremiären i slalom men fick inte till det helt i det andra åket. Hon missade därmed pallen med två hundradelar.

– Jag är lite besviken, jag hade lite mer att ge, säger hon till SVT Sport.

Frida Hansdotter inledde offensivt i världscupen i Levi. I det första åket korsade hon mållinjen som tvåa, 14 hundradelar efter Mikaela Shiffrin. Själv tyckte Hansdotter att hon hade kunnat köra lite hårdare över branten.

Inför det andra åket var det en laddad Frida Hanssondotter som kommenterade bansättningen i SVT:

Vinterstudion

– Det ser fint ut, det kan vara något parti där jag tycker att det svänger lite mer där man får ligga på. Nu blir det ut och försöka ladda på ännu mera.

Tappade tid

Men redan vid den första mellantiden hade Frida Hansdotter tappat och tiden rann iväg över banan. Hon lyckades inte ta slovakiskans Vlhovas tid och körde in på en tredjeplats.

Mikaela Shiffrin säkrade sedan segern och såg därmed till att det inte blev någon svensk pallplats denna lördag.

– Jag är lite besviken, jag hade lite mer att ge. Jag kände att jag kom lite fel in i branten. Det var inte riktigt min dag i dag, säger Hansdotter till SVT Sport.

– Det var mer bara att jag inte fick ut mitt max.

Fyra bland de 15 bästa

Både Sara Hector och Estelle Alphand fick till bra åk och slutade på plats 13 och 15.

– Jag försökte bara gå ut, försökte gå ganska djupt i linje. Sedan där in i branten var det inte bra. Men i bitar har jag åkningen, säger Sara Hector till SVT.

Anna Swenn-Larsson inledde återigen väldigt starkt. Branten ställde däremot till det igen, och hon tappade tid och åkte in som tvåa. Hon slutade till slut sexa.

– Det är jättebra åkning men jag känner att det finns mer att jobba på, speciellt i branten. Men det är lite surt, det är så nära. Men alla tycker att de kan åka ännu bättre, säger hon till SVT Sport.

Därmed blev det fyra svenskar bland de femton bästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet