Foto: Bildbyrån

Linn Sömskar tog andra raka totalsegern i rullskidor

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad har längdskidåkaren Linn Sömskar säkrat totalsegern i världscupen i rullskidor. Det stod klart efter en överlägsen seger i lördagens backlopp i Italien.

Sömskar segrade 7 minuter och 25 sekunder före loppets tvåa Elisa Sardello, Italien, på det 14 kilometer långa backloppet i Amatrice.

Sömskars ledning i världscupen är därmed så pass stor inför söndagens sprint som avslutar säsongen, att totalsegern redan är säkrad.

33-åringen från Umeå har utvecklats till en riktig rullskidsspecialist och har förutom VC-titlar en rad VM-guld på meritlistan.

Har börjat studera: ”Många före mig som fixat det”

Nästa säsong kommer dock bli annorlunda för Sömskar, som nyligen har valt att kombinera sin fortsatta elitsatsning med studier.

”I dag kommer jag att packa bilen med allt jag får plats med och köra hem till Umeå för att börja studera på universitetet. Jag hoppas att jag kommer hitta en balansgång som elitidrottare och student, många före mig som fixat det!” skrev hon på Instagram för en vecka sedan.

Se Jessie Diggins magplask (7 juli):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.