Foto: Bildbyrån.

Olsson och Kalla laddade för premiär

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen inleder Charlotte Kalla och Johan Olsson sin längdsäsong. Kalla har under säsongen tränat på egen hand – och Johan Olsson gjorde nyligen comeback i landslaget. ”Grymt kul att vara tillbaka”, säger Johan Olsson till SVT Sport.

Förra helgen i Bruksvallarna kom Johan Olssons efterlängtade comeback i längdspåren – och han vann direkt i 15 kilometer klassisk stil.

Under söndagen kör Johan Olsson världscuppremiären i samma distans.

– Det känns grymt kul och otroligt motiverande att vara tillbaka i landslaget. Att få köra världscuptävlingar i landslagsdräkten igen blir spännande Jag varit de senaste 15 åren och det var glädjen, inspirationen och motivationen som gjorde att jag valde att komma tillbaka.

Ny strategi

Johan Olsson har varit frisk och skadefri en längre period och haft en ny strategi där han satsar mer på kontinuitet istället för den extrema kvallitén.

– Tiden är väl inne att testa något nytt när jag hållit på i 15 år, säger han.

Kalla tillbaka efter sjukdom

Charlotte Kalla missade förra veckans tävlingar i Bruksvallarna men är nu frisk inför dagens 10 kilometers lopp. Kalla som bröt med landslaget för att träna på egen hand beskriver att överkroppsarbetet är något hon försökt förbättra.

– Ett spännande och lärorikt lägerår. Det känns som att det har funnits mycket energi och att jag kan känna det här lugnet och tryggheten. Just överkroppsarbetet är något som jag har försökt få till och tränat extra på, säger Kalla.

– Det är en tuff bana här och jag ser fram emot att vara riktigt slut när jag passerar mållinjen.

Vinterstudion drar igång med start 09.15 och kan ses i SVT1 eller i appen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.