Ole Einar Björndalen kan åka till Pyeonchang för frun Darya Domrachevas skull. Foto: TT Nyhetsbyrån

Björndalen ratad – kan åka till OS ändå

Uppdaterad
Publicerad

Igår kom beskedet, skidskytteveteranen Ole Einar Björndalen får inte en plats i den Norska truppen. Men Björndalen kan ändå åka till OS om frun Darya Domracheva vill ha honom där.

Ingen OS-biljett för egen del men Darya Domracheva, Björndalens fru, ska tävla i OS i Pyeongchang. Vill hon ha honom på plats så åker han.

– Om hon kan prestera bättre av att jag är där, så åker jag. Samtidigt så har vitryssarna ett välfungerande team som jag inte vill förstöra, säger Björndalen till vg.

– Darya har mycket press på sig och det kan bli större om jag är där. Vi har inte fått landa än. Beslutet att inte få tävla i OS är fortfarande ganska nytt, säger Björndalen.

Imponerad av frun

Björndalen är imponerad av Domracheva som trots nyheten om att hennes man inte får åka till OS, presterar ändå. Hon blev sexa i masstarten i Ruhpolding.

– Vi bor ju tillsammans. Hon får med sig stämningen, och det påverkar henne. Att hon klarar av att vara så pass närvarande är bra. Jag hoppas att hon får en lite lugnare period framöver och kan fokusera på det hon ska göra. Då kan hon bli farlig i OS, säger Björndalen. 

Men han är fortsatt lite besviken.

– Jag skulle ju helst vara där för att tävla själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.