Jennie-Lee Burmansson/arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Burmansson knäskadad – ska röntgas

Publicerad

Världscupen är i gång för freeskiåkarna. Men för den svenska supertalangen Jennie-Lee Burmansson fick tävlingarna i Cardrona, Nya Zeeland, ett snabbt slut.
Under träning skadade hon knät och hon kommer därmed att dra sig ur.

– Det är någon vajsing i knät, men oklart riktigt vad. Vi ska på röntgen i morgon, säger Patrik Burmansson, pappa till Jennie-Lee, på plats i Cardrona.

Knät är svullet och Burmansson hade problem att göra en full kontroll eftersom knät och musklerna kämpade emot. I morgon ska hon alltså röntgas och det blir inget tävlande i Nya Zeeland för Burmansson.

– Läkarna ska kolla på bilderna efteråt. Sen åker vi hem och så får vi kolla vidare, säger Patrik Burmansson.

”Det blåser ganska mycket”

Det har under onsdagen varit problem med kraftiga vindar i Cardrona när big air-kvalet skulle avgöras. Damernas åk ställdes in, och bara det ena av herrarnas två heat kunde köras.

– Det blåser ganska mycket. Det är jättefint väder med strålande sol men det blåser rätt kraftiga sidvindar just precis i hoppet, så det är bra att de inte kör, säger Patrik Burmansson.

En svensk hann åka på onsdagen innan tävlingarna avbröts – Oliwer Magnusson, som slutade på plats fyra i herrarnas första kvalheat.

Det är i skrivande stund oklart när kvalen återupptas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer