Jens Byggmark poserandes vid sin gondol. Foto: Mattias Hargin

Byggmark och Hargin för evigt i Kitzbühel

Uppdaterad
Publicerad

Först Ingemar Stenmark – nu Jens Byggmark och Mattias Hargin.

Under en ceremoni i klassiska Kitzbühel under måndagen poserade de glatt vid sina gondoler.

– En bra energiboost för säsongsstarten som ligger runt hörnet, säger Hargin.

Under måndagen deltog Jens Byggmark och Mattias Hargin i en ceremoni i Kitzbühel, Österrike där de fick posera med sina gondoler.

– Kändes riktigt kul och faktiskt lite stort, man kan ta in the hela lite mer när man nu är tillbaka, framförallt när man åker upp i liften och läser namnen de 75 tidigare årens vinnare. Det är ändå legender, de flesta namnen, säger Hargin.

Anledningen till eventet är för att de båda vunnit en världscuptävling på den klassiska skidorten, och därmed prisats med var sin gondol. Byggmark vann 2007 och Hargin så sent som i vintras. Innan det har bara Ingemark Stenmark lyckats av svenskarna.

– Att komma tillbaka till Kitzbühel nu i efterhand och ta in segern lite närmare kändes som en bra energiboost för säsongstarten som ligger runt hörnet, säger Hargin.

Hur ofta kommer du åka din gondol?

– När vi kommer dit i vinter får man ju dra runt några extra varv för att känna på den lite extra, bli lite närmare bekant med den liksom.

”Pimpa upp dem lite”

Byggmark och Hargin fick posera framför gondolerna där deras namn tydligt syntes tillsammans med den svenska flaggan. Det är identiska gondoler, men Hargin tycker ändå hans är snyggast – och öppnar för att utveckla designen på dem.

– De ser ju tyvärr rätt lika ut, men då ”Byggis” hunnit rulla ute några säsonger så var den ju lite mer solblekt. Vi prata dock om ifall vi skulle göra några uppgraderingar, pimpa dem lite, in med högtalare, WiFi, sätesvärme etc. för att bjuda resenärerna på en bättre upplevelese och sticka ut lite mer mot de andras gondoler, säger Hargin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.