Charlotte Kalla: ”Jag är sugen på att åka fortare”

Uppdaterad
Publicerad

OS i Peking blev inte lyckat för Charlotte Kalla med en 19:e plats i skiathlonen som bästa resultat. I dag är hon tillbaka på startlinjen då det är tremil i Holmenkollen.

– Det ska bli riktigt skoj att tävla. Jag är sugen på att åka lite fortare, säger hon till SVT Sport.

Charlotte Kalla åkte tre lopp på OS i Peking och fick placeringarna 19, 20 och 35. I dagsläget vet hon inte riktigt vad det var som gjorde att det inte stämde.

– Jag är inte alls nöjd med hur jag lyckades med formtoppningen. Resultaten och känslan i åkningen var inte alls som jag hade önskat. Men jag gav aldrig upp utan fortsatte att kämpa och hoppas på att formen skulle komma, säger hon till SVT Sport.

Kalla var sedan inte med i truppen till världscuptävlingarna i finländska Lahtis. Men då det ska åkas klassisk tremil i Holmenkollen finns hon med.

– Det har varit bra att få landa hemma och träna inför det som väntar i helgen. Det har känts bra att få lägga lite mer grundträning i bagaget. Det har varit fina förhållanden att träna på, säger hon om tiden sedan OS.

Efter Holmenkollen återstår bara Falun i världscupen. Det sedan avslutningen i ryska Tiumen ställts in på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Svenskor i Holmenkollens tremil

Ebba Andersson

Moa Olsson

Charlotte Kalla

Jonna Sundling

Lovisa Modig

Sofia Henriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.