Cologna vann masstart – Westberg bästa svensk

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade inte med sina bästa åkare i Seefeld, vilket syntes i resultatlistan.  Karl-Johan Westberg blev bästa svensk på 36:e plats.

Dario Cologna vann dagens masstart på 15 km i österrikiska Seefeld efter ett mäktigt ryck. Strax bakom kom kanadensaren Alex Harvey och norrmannen Martin Jonserud Sundby. Ledaren i totalen Maurice Manificat kom på femte plats.

Det var inget styrkebesked från svenskarna, bästa svensk blev Karl-Johan Westberg på 36:e plats. Andra svenskar som deltog var Anton Lindblad 38:e plats, Viktor Thorn, 43:e, Axel Ekström 60:e och Jonas Eriksson 74:e plats.

SVT:s kommentator Jacob hård var inte imponerad av svenskarnas insats:

– Det här räcker inte. Det märks att det är ett glapp mellan de nyare och de lite ärldre som är runt 30-35, säger han i sändningen.

Bröt staven

Det finns dock en anledning till varför Viktor Thorn, som är den ende OS-uttagne svensken, hamnade så långt ned i resultatslistan.

– Jag bröt staven på första varvet i sprintbanan och fick åka med en stav uppför halva den backen. Det var någon som körde på den, och så gick den av. Efter det försökte jag jaga ikapp framåt och då blev jag stum. Kroppen var helt okej, säger han till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.