Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ida Dahls taktik inför Vasaloppet i jakten på totalledaren Emilie Fleten. Foto: SVT

Dahl redo för tufft Vasalopp: ”Jag är en seg jäkel”

Uppdaterad
Publicerad

Efter sjätteplatsen i Tjejvasan förra helgen tar Ida Dahl nu sikte på en topplacering i Vasaloppet.

– Jag känner mig piggare och piggare och är verkligen hoppfull att det ska gå bra, säger Ida Dahl till SVT Sport.

Ida Dahl vann Drei Zinnen i januari i årets första Ski Classic-lopp efter julledigheten men har sedan dess brottas med sjukdom och tvingats stå över flera lopp.

Tävlingscomebacken i Tjejvasan slutade med en sjätteplats och maxprestationen över tre mil var en viktig genomkörare. Känslan är god men samtidigt finns fortsatt en liten osäkerhet på formen inför Vasaloppet

Vasaloppet

– Det är såklart att jag går in med inställningen att jag är i form och att det ska gå bra såklart, det handlar ju om att vara offensiv och våga satsa och gå för det. Sen får det bära eller brista, berättar Dahl.

Fleten favorit

Norskan Emilie Fleten vann Vasaloppet ifjol. En milstolpe som också var norskans första vinst i Ski Classics. Årets säsong har hittills varit en succé med pallplatser i samtliga lopp i år varav fem segrar.

– Det har varit en fantastisk säsong, jag tar det positiva med mig för det betyder ju att jag varit stark. Jag har alla förutsättningar att vara stark på söndag också men allt kan ske och jag är ödmjuk nog till att veta att alla parametrar måste klaffa för att vinna och vara på pallen men jag hoppas och tror, säger Emilie Fleten.

Möt fjolårssegraren Emilie Fleten inför Vasaloppet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emilie Fleten vann Vasaloppet förra året. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet