Jonna Sundling bästa svenska i Lahtis

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundlings fina form fungerar också i distanslopp. Det visade hon på tremilen i OS och det visade hon även på 10 kilometer klassiskt i världscupen i Lahtis. Hon blev femma, 40 sekunder bakom segraren Therese Johaug.

– Jag är supernöjd. Det är mitt bästa distanslopp i världscupen någonsin, säger Jonna Sundling till SVT Sport.

Kampen om segern i Lahtis blev en duell mellan Therese Johaug och ryskan Natalija Nepryajeva. Det blev jämnt, men till slut var norskan starkare. Hon vann med bara en sekund ner till ryskan.

Jonna Sundling blev fyra på tremilen på OS. Då i masstart. Idag visade hon att hon även hanterar intervallstart då hon blev femma. Hon var med i täten vid samtliga mellantider under loppet.

– Det kändes väldigt bra idag också. Jag är glad att kroppen svarade bra även idag, säger Sundling som vann sprinten i går.

Om det blir fler distanslopp i vår vet Sundling ännu inte.

– Jag har inte spikat något. Vi får se. Det är inte omöjligt om det känns bra, säger hon.

Strax bakom Sundling i resultatlistan kom Ebba Andersson. Moa Olsson var nia och Emma Ribom tia.

– Jag tycker att det kändes bra där ute. Jag kunde driva på. Sedan blev det lite väl många sekunder upp till de främsta, säger Ebba Andersson.

Frida Karlsson inledde starkt, men sliter fortfarande med formen. Hon blev till slut 16:e, en och en halv minut från segraren, efter att ha tappat vid varje mellantid.

Bakom tätduon kom två finländskor i form av Krista Pärmäkoski och Kerttu Niskanen.

KLIPP: ”Mitt bästa distanslopp i världscupen någonsin”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.