Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlsson: ”Jag tänker att jag ska tävla mig i form” Foto: BILDBYRÅN

Därför kör Frida Karlsson alla lopp igen: ”Det blir ju tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson körde alla tre lopp under världscuppremiären i Ruka – i Lillehammer i helgen ställer hon upp i alla tre tävlingar igen. Det är hon ensam om i det svenska laget.

– Det blir ju tufft med sex tävlingar på tio dagar – men den här helgen har jag inte velat stå över någonting, säger den totala världscupledaren till SVT Sport.

Frida Karlsson inledde VM-säsongen i Ruka, Finland, urstarkt. En semifinalplats i sprint, en andraplats på 10 km klassiskt – och under den avslutande jaktstarten ryckte hon ifrån Ebba Andersson till seger. Tack vare det startar Karlsson i den gula ledarvästen imorgon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fridas ryck knäckte Ebba – dubbelt svenskt i damernas jakt Foto: Bildbyrån

– Långt över förväntan tycker jag, jag är supernöjd. Jag har väl inte känt mig så himla pigg, det känns jättebra att jag åkte ifrån premiärhelgen med de resultaten. Nu känns det som att jag har släppt ned axlarna, konstaterar Karlsson.

Många säger ”ska du verkligen köra sprinten?”

I norska Lillehammer ställer 23-åringen på nytt upp i helgens samtliga tre tävlingar.

– Dels är det Fridas egna önskemål, hon vill köra allting. Och sedan anser vi ju att hon har bra chanser i sprint, hon var i semifinal nu och jag tror att hon kan göra det ännu bättre i en skejtsprint, säger landslagschef Anders Byström om Karlssons upplägg.

– Många säger ”ska du verkligen köra sprinten?”. Men jag måste ju liksom träna på det också – jag måste bli bättre på det, säger Karlsson.

– Jag tänker att jag ska tävla mig i form, det har varit min plan i år.

Tränar egentligen minst lika hårt

Vad är de största utmaningarna med att gå fullt ut, tre lopp, på en helg?

– Det är väl att sköta allt runtomkring, ha återhämtningen så bra som möjligt. Vi tränar ju egentligen minst lika hårt som att tävla tre dagar i rad.

Men framöver är inte tanken att Karlsson ska köra alla lopp varje helg.

– Vi måste se an varje helg, det kommer inte hålla att köra allt hela tiden, det är inte heller planen, säger Byström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.