Emma Nilsson blev bästa svenska under fredagens sprint. Foto: Bildbyrån

Denise Herrmann med första världscupsegern – i skidskytte

Publicerad

Med stark åkning vann tyskan Denise Herrmann sprinten i Östersund, trots en bom. Första världscupsegern i skidskytte för Herrmann som bara har satsat på sporten i två säsonger.

Inför förra säsongen gjorde Denise Herrmann ett något chockerande byte. Trots framgångar i längdspåren valde hon att byta till skidskytte, och idag kom första världscupsegern, i sprint.

Tyskan visade redan förra säsongen att farten fortfarande fanns i spåret, men hon hade svårt att få skyttet att stämma.

Inför den här säsongen verkar det dock ha fallit på plats. Hon har redan vunnit två tävlingar inför säsongsstarten.

Trots en bom i det stående skyttet var tyskan bara 7,9 sekunder bakom Lisa Vittozzi från Italien. I mål tog hon ledning framför fransyskan Justine Braisaz med 15.2 sekunder.

För svensk del blev Emma Nilsson bästa svenska på en 23:e plats, med fullt hus slutade hon 1:14.5 bakom Herrman. Elisabeth Högberg fick hoppa in i stället för en sjuk Hanna Öberg och slutade på en 30:e plats.

– Jag fick veta klockan elva i dag att jag skulle åka. Jag hade ju hunnit träna ett pass på morgonen så kroppen kändes lite seg. Men jag är nöjd med att jag sköt fullt, säger hon till SVT Sport.

Topp 60 tar sig till söndagens jaktstart.

Svenskornas placeringar:

Visa

25. Emma Nilsson +1:14.5

30. Elisabeth Högberg +1:18.8

40. Linn Persson +1:33.6 (1 bom)

42. Mona Brorsson +1:36.7 (2 bom)

44. Anna Magnusson +1:38.2 (2 bom)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer