Foto: Bildbyrån.

Domracheva vinnare i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

I ett snöigt Hochfilzen, Österrike, tog rutinerade Darya Domracheva från Vitryssland sin första seger i världscupen sedan mars 2015.

Bästa svenska blev Anna Magnusson på plats 46.

31-åringen visade på rutin i en tävling med svåra väderförhållanden. Felfritt skytte och snabb åktid resulterade i en 22 sekunder stor differens till tvåan Anastasija Kuzmina och 30 sekunder till trean Dorothea Wierer i mål.

– Glad för att mitt skytte fungerar och min form känns fin. Egentligen kände jag mig i lika bra form som jag gjorde i Östersund men då hade jag problem med utrustningen, säger Domracheva till tv4.

Darya Domracheva tog i och med vinsten sin 29:onde seger totalt i världscupen.

Dålig svenskdag

Svenskorna hade ingen vidare tävling i snöfallet. Bästa svenska blev Anna Magnusson med en bom på en 46:e plats, hela två minuter och tio sekunder bakom den vitryska överlägsna segraren. Linn Persson kom på plats 54 och får tillsammans med Magnusson köra morgondagens jaktstart.

I herrarnas sprint vann Johannes Thingnes Bö före Martin Fourcade. Jesper Nelin var bäste svensk på en 32:a plats. Fredrik Lindström gör honom sällskap i morgondagens jaktstart, som kom i mål på plats 44.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.