Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ebba Andersson. Foto: Bildbyrån

Ebba Andersson har hittat den optimala vägen inför OS

Uppdaterad
Publicerad

Just nu befinner sig landslaget på ett höghöjdsläger i franska Font Romeu och en ny tävlingsäsong närmar sig för Ebba Andersson och de andra längdskidstjärnorna.

– På det hela känns det bra. Jag har haft en bra träningssäsong bakom mig. Med ett OS på gång så det känns det extra bra att ha med sig det i bagaget, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

Att vara längdskidåkare är tufft och under den senaste tiden har diskussionen om en form av utbrändhet blossat upp. Särskilt eftersom Frida Karlsson bland annat fick ta en timeout då hon inte uppfyllde landslagets hälsokrav.

– Som alltid så är en av våra största utmaningar att hålla oss på rätt sida av gränsen. Vi vill så mycket hela tiden och det är inte lätt att veta vart ens gräns går, så det kan vara så att man trillar över i mellan åt, säger hon.

Och för egen del har Ebba Andersson hittat rätt.

– I år har jag hittat en optimal väg framåt och det känns väldigt positivt. Den går ut på att ha balans i det jag gör och få kontinuitet.

Jagar Johaug

Norskan Therese Johaug är den skidåkare som alla jagar. Hon har i överlägsen stil dominerat sporten under de senaste åren. Nu hoppas Andersson kunna komma ikapp.

– Det är en utmaning men någonstans handlar det om att utgå från sin egen förmåga. Jag ser det själv som något inspirerande att ta in det försprånget. Jag måste tro på det, sedan får vi se när man väl ställer sig på startlinjen. Men tro kan man alltid göra.

Satsar på Tour de Ski

Att köra Tour de Ski eller inte är en fråga som har varit aktuell för flera längdstjärnor. För Ebba Andersson är Tour de Ski en bra förberedelse för vad som komma skall.

– Tour de Ski ingår i min grundplan. Det är absolut aktuellt för mig. Det är en bra förberedelse in mot OS. Som det är nu kommer jag inte att bortprioritera det, säger Ebba Andersson.

Att tävla i långloppen är också aktuellt.

– Om chansen dyker upp och det passa in så tar jag jättegärna chansen, det var jättekul att tävla senast.

KLIPP: Svahns tränare om OS: ”Väldigt långt borta” (10 september)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Svahn kämpar mot klockan inför OS. Foto: Bildbyrån/TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.