Petter Northug är tillbaka på skidor. Foto: Bildbyrån

Efter kokainbeslaget – Northug i hårdträning

Uppdaterad
Publicerad

Norske skidlegendaren Petter Northug inväntar sin dom för en fortkörning och ett kokainbeslag.

Samtidigt verkar han vara sugen på att komma tillbaka på allvar i skidspåret och ligger just nu i hårdträning, skriver norska Dagbladet.

– Han har fått tillbaka gnistan, säger långloppsåkaren Joar Thele.

För två månader sedan stoppades skidlegendaren Petter Northug av norsk polis i en hastighetskontroll efter att han kört 168 kilometer i timmen på en 110-väg.

Det ledde till att polisen genomsökte stjärnans hem där man hittade kokain. Northug berättade själv om händelsen via sociala medier och hade senare en presskonferens där han pratade öppet om sitt drogmissbruk.

– Jag behöver hjälp, det har gått överstyr, sade han då.

”Fått tillbaka gnistan”

Nu skriver norska Dagbladet att 34-årige Northug fått tillbaka suget för skidåkningen och att han tränar hårt.

– Det jag har sett har varit en Petter på gott humör. Han är väldigt närvarande och med en glimt i ögat. Han har haft en tuff period; nu hoppas han få domen och börja avtjäna den. Han har fått distans till det och har fått tillbaka gnistan, säger Joar Thele, långloppsåkare i Team Ragde Eiendom, som tränat en del med Northug senaste tiden.

Petter Northug avslutade karriären för snart två år sedan.

KLIPP: Detta har hänt: Kokaininnehav och våldsam bilkörning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.