Ebba Andersson väljer att smyga igång premiären i Idre som går samtidigt med världscupen i Lillehammer. Foto: Bildbyrån.

Efter skadan: Ebba Andersson gör säsongsdebut

Uppdaterad
Publicerad

Efter en långvarig överbelastningsskada kommer talangen Ebba Andersson att göra säsongsdebut till helgen i Idre. Hon ställer upp i den nationella cupen medan övriga landslagskamrater är med i världscupen som avgörs i Lillehammer, Norge.

– Det ska verkligen bli kul. Jag har längtat efter att få börja tävla och ser verkligen fram emot det, säger Ebba Andersson till svenska skidförbundet.

I cupen deltar skidåkare som inte är uttagna till världscupen, och som behöver tävla. Cupen ligger samtidigt till grund för kommande uttagningar till världscupen.

Cupen består av tio stycken deltävlingar samt totaltävlingen i minitouren, nio tävlingar räknas i den totala cupen som är utlagd på fyra orter, en tävlingshelg i varje vintermånad.

Tävlingar i nationella cupen:

Idre 2-3 december

Piteå 5-7 januari

Ulricehamn 3-4 februari 

Örnsköldsvik 9-11 mars

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.