Efter succéstarten: Kalla lämnar över favoritskapet

Uppdaterad
Publicerad

Konkurrenterna höll Charlotte Kalla som klar segerfavorit förra helgen. Då slutade världscupledaren på åttonde plats – nu menar Kalla att andra får axla favoritrollen.

– Jag har respekt för dem, säger hon till SVT Sport.

Charlotte Kalla inledde säsongen med två imponerande segrar. Först knäckte hon Marit Björgen i Rukas jakstart, sedan körde hon ifrån Heidi Weng i Lillehammers skiathlon.

Men i fristilsloppet i Davos vann norskan Ingvild Flugstad Östberg och Kalla blev ”bara” åtta. 

Vinterstudion

– Det var ett tufft race – jag var rejält trött på söndagen när jag fick lägga mig i sängen. Väldigt spännande också, just att det var så tätt i resultatlistan, att jag ändå inte var så superlångt efter, säger Kalla.

– Det var ganska tätt runtomkring mig, det tycker jag är jätteinspirerande – och viktigt för sporten också. Kul just att ”Flugan” fick till det och var snabbast.

Inför helgens tävlingar i Toblach, 10 km fritt på lördag och jaktstart i klassisk stil på söndag, håller Kalla just Östberg som en av favoriterna.

– Och Haga som har åkt fantastisk bra. Och Pärmäkoski som vi vet har en bra kapacitet. Nu är det de tre som får stå för favoritskapet när tävlingarna drar igång här i Toblach.

Är det skönt att du kan lägga det lite åt sidan, favoritskapet?

– Ja, jo men jag tycker att det är spännande när det är många som är med och fajtas och kan göra riktigt bra prestationer. Jag hoppas ju att jag ska kunna vara med och utmana dem, men de var riktigt starka förra helgen. Jag har respekt för dem.

Dagens Vinterstudio-sändning drar igång kl 10.15

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet