Erik Yngvesson. Foto: Bildbyrån

Efter väderhotet: Svenska landslaget lugna

Uppdaterad
Publicerad

Det har talats om vindstyrka upp till 30 meter per sekund imorgon, onsdag, och det internationella skidförbundets tävlingschef är orolig för att de ska behöva ställa in Tour de Ski-etappen. Men efter ett möte med arrangörerna kan den svenska vallare Erik Yngvesson berätta att faran inte är särskilt stor. Det finns prognoser som vittnar om endast 7–12 meter per sekund.

Det är klassisk sprint som ska köras i Oberstdorf imorgon och banan är inte den enklaste. För två år sedan föll alla tre av Charlotte Kalla, Hanna Falk och Stina Nilsson i sprinten.

Därför vidtar man ändå åtgärder inför morgondagen.

– De kommer att begränsa tillgängligheten till banan lite så att det inte ska bli för uppkört, säger Yngvesson till SVT Sport.

Vallare och testare kommer alltså inte kunna använda banan lika mycket som vanligt.

Risken för hård vind finns förstås ändå fortfarande och det slutgiltiga beslutet kan inte fattas före man vet förhållande på onsdag, men i ett sms till SVT Sport skriver Yngvesson så här:

”Det verkar som att tävlingarna går planenligt i morgon, vind runt 10 m/s.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.