Dåligt väder hotar Oberstdorf. Foto: Bildbyrån

Stark vind hotar Tour de Ski: ”Kan bli aktuellt att skjuta upp”

Uppdaterad
Publicerad

Väderprognosen utlovar upp till 30 meter per sekund i vindstyrka i Oberstdorf under onsdagen. Om så blir fallet är Tour de Ski-etappen i fara.

– Vi måste säkerställa att vi kan ha en tävling här, att det är säkert. Annars kan det bli aktuellt att skjuta upp allt, säger tävlingschefen Pierre Mignerey till Expressen.

Det har utlovats ösregn, men enligt det internationella skidförbundets tävlingschef Mignerey är det blåsten som är det stora problemet.

– Vi har varit med om att det blåst väldigt mycket här i Oberstdorf tidigare och det kan bli farligt när saker lossnar och blåser i väg. 

Tour de Ski

Det finns ingen gräns för hur hårt det måste blåsa för att en tävling ska ställas in, utan det är ett beslut som fattas av tävlingsledningen.

Mignerey håller sig ändå positiv.

– Men vi tror att det kommer bli okej förhållanden, ändå. Vi tror att vi får en bra avslutning på Tour de ski, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet