Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör landslagstränare Johannes Lukas berätta om valet att inte kalla in ersättare till Elvira Öberg. Foto: Bildbyrån

Elvira Öberg inte redo – ingen ersättare kallas in

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg har blivit förkyld och missade söndagens jaktstart.

Risken är stor att hon även missar onsdagens distans – men ingen ersättare kallas in.

– Men vi kommer utvärdera under veckan om vi behöver ta in någon till stafetten, säger landslagstränare Johannes Lukas.

På söndagsmorgonen meddelade landslaget att Elvira Öberg hade fått ont i halsen och därför missade jaktstarten. När landslagstränare Johannes Lukas gav en uppdatering på hennes status på måndagen sa han följande:

– Elvira är egentligen ganska likt som i går, hon har fortfarande ont i halsen men känner sig annars pigg i kroppen. Så det är positivt att hon inte känner sig sämre, och vi avvaktar de närmsta dagarna.

”Kommer utvärdera i veckan”

Att Öberg är redo att tävla redan på onsdag ser han dock inte som sannolikt.

– Jag skulle säga att det är en väldigt liten chans. En distans är väldigt jobbig för kroppen så jag skulle säga att det snarare finns en chans till helgen, menar Lukas.

Gällande ersättare har landslaget i nuläget valt att inte kalla in någon till distansloppet, men kommer fortsatt utvärdera läget. Ett nytt besked väntas komma onsdag eller torsdag.

– Vi har tre möjligheter i Johanna Skottheim, Tilda Johansson eller Stina Nilsson. Det är som innan, det är inte lätt att ta sig hit. Och Tilda är sjuk hemma, Johanna är precis tillbaka efter sjukdom och Stina har precis börjat ett nytt träningsblock och är inte heller helt redo för en distans. Men vi kommer utvärdera situationen under veckan, om vi behöver skicka hit någon till stafetten, säger Lukas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.