Emil Jönsson. Foto: Bildbyrån

Emil Jönsson är ännu skadad – avstår världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Emil Jönsson kommer inte att tävla i världscupen i Seefeld, Österrike, till helgen då han fortfarande inte har återhämtat sig helt från skadekänningen han drog på sig förra helgen i sprinten i Planica.

– Emil behöver återhämta sig för sin skadade ljumskes skull, något han besvärades av redan innan sprinttävlingen, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson till SVT Sport.

Jönsson slet då med krampkänning och gick till semifinal, vilket inte räckte för att han skulle få en plats till OS i Pyeongchang.

Beslutet är taget tillsammans med det medicinska teamet som inte vill sätta någon tid på hur länge skadan kommer att sitta i.

Sjukdomar i landslaget – ingen i OS-truppen drabbad

Jönsson ersätts av Karl-Johan Westberg. Simon Lagesson är sjuk och ersätts inte.

Anna Dyvik avstår helgens tävlingar för att ladda inför OS. Hon ersätts av Linn Sömskar. Jonna Sundling är sjuk och ersätts av Mia Eriksson.

– Det är ingen i OS-truppen som insjuknat. Det är en tid med mycket infektioner i samhället och det kommer att bli vår största utmaning. Det är viktigt att man är noggrann med återhämtning efter tävling och träning och är lyhörd vid känningar, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.